
Derneğimiz, 2004 yılında kurulan ve kısa adı Antimder olan Antalya Tesisat ve İnşaat Malzemeleri Derneği’nin 2024 yılı şubat ayında gerçekleşen olağan genel kurul toplantısında tüzük ve isim değişikliğine giderek Antsiad adıyla yola devam etmektedir. Uzun adıyla Antalya Yapı Malzemeleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği;
- Antalya bölgesindeki yapı malzemeleri üreticileri, sanayicileri, ithalatçıları, ihracatçıları, uygulamacıları ve satıcılarını bir araya toplamak,
- Malzemelerin ülkemizde üretilmesine katkıda bulunmak,
- Üyeler arasındaki haksız rekabetleri önlemek,
- Sosyal, ekonomik, kültürel ve meslekî ihtiyaçlara destek vermek,
- Meslekî sorunların çözümünde yardımcı olmak,
- Üyeler arasında birlik ve beraberliği sağlamak,
- Eğitim, tanıtım ve seminerler düzenlemek,
- Antalya ve Akdeniz Bölgesi’ndeki ihtiyaçlara ve sorunlara ortak akılla çözüm bulmak
amaçlarıyla kurulmuş iş insanları derneğidir. Her gün gelişen ve değişen inşaat sektöründe, güçlü iş birlikleri ve bilgi paylaşımı ile yapı malzemeleri sektörünün geleceğini inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sektörün her alanında yenilikçi ve kalıcı çözümler üretmeye, üyelerimize değer katmaya ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaya kararlıyız.
Yapı malzemeleri sektöründe, kalite ve inovasyonun öncüsü olarak, sürdürülebilir ve çevre dostu çözümleri teşvik eden, sektördeki standartları yükselten ve küresel pazarda rekabet gücüne sahip bir iş dünyası ağı oluşturmak. Üyelerimiz arasında iş birliği ve dayanışmayı geliştirerek, sadece Türkiye’de değil; uluslararası arenada da tanınan ve güven duyulan bir dernek olmayı hedefliyoruz.
Yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarını bir araya getirerek, kalite ve yenilik odaklı iş birlikleri geliştirmek, üyelerimizin sektörel bilgi ve becerilerini artırmak, sürdürülebilir ve etik iş uygulamalarını yaygınlaştırmak ve sektördeki yenilikleri teşvik etmek amacıyla çalışmalar yürütmek. Sektördeki rekabet gücünü artırarak ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz.
Antalya bölgesindeki yapı malzemeleri üreticileri, sanayicileri, ithalatçıları, ihracatçıları, uygulamacıları ve satıcıları üyelik başvurusunda bulunabilir.
Antsiad’a üye olmak için web sitemizdeki “Üyelik Başvurusu” formunu doldurabilir veya bizimle iletişime geçerek daha fazla bilgi alabilirsiniz. Başvurunuz, yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilip sonuçlandırılacak ve tarafınıza bildirilecektir.
Derneğimiz sektöre yönelik konferanslar, seminerler, atölye çalışmaları ve iş ağlarını geliştirmek için networking etkinlikleri, yemek ve eğlenceli aktiviteler düzenler. Ayrıca sektördeki önemli fuarlarda üyelerimizi temsil ederiz.
Antsiad, doğası gereği öncelikle yapı malzemeleri sektörünün tüm paydaşlarıyla iş birliği yapar. Bunlar arasında inşaat firmaları, mimarlar, mühendisler, üreticiler ve dağıtıcılar gibi birçok farklı alanda faaliyet gösteren firmalar bulunur. Bunlarla sınırlı kalmaksızın Antalya’nın gelişebilmesi yolunda üniversiteler, okullar vb. tüm kamu kurum ve kuruluşları, tüm özel kurum ve kuruluşlar, görüş fark etmeksizin siyaset insanları, diğer iş sektörleri ve insanları ile iş birliğine daima açıktır.
Antsiad üyelerine sektördeki yenilikler ve gelişmeler doğrultusunda sürekli eğitimler düzenler. Bu eğitimler, hem teknik bilgi hem de iş yönetimi gibi alanlarda sektördeki profesyonellerin, girişimcilerin, nitelikli ve niteliksiz tüm personelin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlar.
Antsiad, uluslararası yapı malzemeleri sektörü ile iş birliği yapar ve üyelerini küresel ölçekte temsil eder. Ayrıca gerek yönetim kurulu gerekse üyeleriyle birlikte uluslararası konferanslar ve fuarlara katılarak sektördeki gelişmeleri yakından takip eder.
Antsiad, üyelerinin karşılaştığı sektörel sorunları çözmek amacıyla çalıştaylar, toplantılar ve danışma grupları düzenler. Ayrıca sektörel sorunları analiz ederek, ortak çözümler üretmek için ilgili kamu ve özel sektör kurumlarıyla iş birliği yapar.
Evet, Antsiad topluma ve çevreye duyarlı bir yaklaşımı benimseyerek çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atmaktadır. Bu projeler, çevre dostu yapı malzemelerinin kullanımının teşvik edilmesi, iş sağlığı ve güvenliği gibi sektörel projelerle sınırlı kalmayıp çevre temizliği, hayvan hakları vb. diğer konularda da bilincin artırılması gibi konuları kapsamaktadır.